Strona używa plików cookies (tzw. ciasteczka). Więcej informacji.

x
Podręczniki szkolne | WSiP.pl
WSZYSTKIE
wyszukiwanie zaawansowane >

Wyszukiwanie zaawansowane

<< zwiń zaawansowane
plik
usługa
książka
płyta CD
inne
CD-ROM
box
wyprawka
materiały ćwiczeniowe
kufer
Przedszkole
Szkoła podstawowa
Gimnazjum
Liceum ogólnokształcące
Technikum
Szkoła zawodowa
Szkoła policealna

Pomoc

Polityka prywatności i cookies

I. WSTĘP

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Spółka Akcyjna (dalej: „WSiP”) przetwarza dane osobowe Użytkowników z zachowaniem wymaganych przez polskie prawo środków bezpieczeństwa oraz z poszanowaniem obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa. Dane osobowe przetwarzane są przez WSiP zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 roku o ochronie danych osobowych (dalej: „Ustawa”).

Mając na uwadze powyższe, przedstawiamy poniżej informacje wyjaśniające zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych Użytkowników naszej strony internetowej.

II. ZASADY PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem danych osobowych Użytkowników Sklepu jest WSiP.

Dane osobowe Użytkowników są przetwarzane zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych w celu obsługi zamówień oraz administracji Kontem Użytkownika w Sklepie, jak również w celach informowania o produktach i usługach Grupy Wydawniczej WSiP.

Nadto w przypadku wyrażenia przez Użytkownika dodatkowej zgody, adres mailowy Użytkownika jest również przetwarzany w celu przekazywania na ten adres informacji handlowych drogą elektroniczną w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2013 r., poz. 1422 ze zm.). W przypadku odmowy wyrażania przez Użytkownika wskazanej zgody podany przez niego adres mailowy jest przetwarzany jedynie w celu realizacji złożonego zamówienia oraz administrowania kontem Użytkownika (dotyczy tylko zarejestrowanych użytkowników). Powyższa zgoda może być cofnięta przez Użytkownika w dowolnym momencie.

Każdej osobie przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania.

Podanie danych jest dobrowolne, jednak w niektórych przypadkach niezbędne do realizacji zamawianych usług. Dane niezbędne w formularzu rejestracyjnym są dodatkowo oznaczone.

WSiP gwarantuje zastosowanie odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych zapewniających bezpieczeństwo przetwarzanych danych, w szczególności uniemożliwiających dostęp do nich osobom nieupoważnionym lub ich przetwarzanie z naruszeniem przepisów prawa, zapobiegających utracie danych, ich uszkodzeniu lub zniszczeniu.

III. ZAKRES ZBIERANYCH DANYCH

W związku z celami wskazanymi w pkt II WSiP zbierane następujące dane osobowe:

a) Imię i nazwisko Użytkownika,

b) NIP Użytkownika, Adres zamieszkania (dostawy) Użytkownika,

c) Adres mailowy Użytkownika,

d) Numer telefonu Użytkownika.

W przypadku rejestracji i utworzenia przez Użytkownika konta na stronie internetowej WSiP zbierane są następujące dane osobowe:

a) Imię i Nazwisko Użytkownika,

b) NIP Użytkownika,

c) Adres zamieszkania lub pobytu Użytkownika,

d) Numer telefonu Użytkownika,

e) Adres mailowy Użytkownika,

f) Dane składanych przez Użytkownika zamówień on – line na produkty WSiP.

IV. MODYFIKACJA i USUNIĘCIE DANYCH UŻYTKOWNIKA

WSIP zapewnia realizację uprawnień wynikających z Ustawy, a w szczególności prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych przepisami tej ustawy. Użytkownicy podają podczas składania zamówienia swoje dane osobowe dobrowolnie, aczkolwiek realizacja złożonego zamówienia nie może być dokonana bez podania wskazanego zakresu danych.

Użytkownicy mogą modyfikować lub usunąć swoje dane osobowe poprzez kontakt mailowy na adres sklep@wsip.com.pl lub też wysyłając email za pomocą formularza kontaktowego dostępnego na stronie WSIP pod adresem http://sklep.wsip.pl/kontakt/

V. UDOSTĘPNIANIE DANYCH

Administratorem zbieranych danych osobowych jest spółka działająca pod firmą Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, Al. Jerozolimskie 96 (Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000595068,  NIP 5272605292, kapitał zakładowy w wysokości 17.050.400 złotych (wpłacony w całości).

WSiP udostępnia dane Użytkowników do podmiotów, które realizują płatności internetowe i usługi dostarczania przesyłek z zamówionym towarem, oraz za dodatkową zgodą do podmiotów umożliwiających finansowanie zakupów na raty.

VI. COOKIES

Nasz serwis wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka). Cookie jest małym plikiem, złożonym z liter i cyfr, który za zgodą Użytkownika zapisuje się na komputerze. Cookie pozwala odróżnić danego Użytkownika od innych użytkowników serwisu, a co za tym idzie ułatwić korzystanie z serwisu, dając Użytkownikowi dostęp do informacji, istotnych dla danego Użytkownika, pomagając jednocześnie ulepszać serwis przez WSiP.

Wykorzystujemy następujące pliki cookies:

a) Konieczne do działania serwisu:

- Niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu, pozwalające Użytkownikowi na poruszanie się po serwisie oraz używanie jego elementów. Przykładowo te pliki cookies mogą zapamiętywać poprzednie czynności (np. otwarte teksty, wyświetlane produkty) podczas wracania na serwis w tej samej sesji.

- Służące do identyfikacji zalogowanego Użytkownika. Bez tych plików cookies niemożliwe jest poprawne pobranie danych Użytkownika z bazy.

Zaakceptowanie tych plików cookies jest niezbędne do korzystania z naszego serwisu, więc zablokowanie ich przez Użytkownika może spowodować, że serwis nie będzie działał poprawnie.

b) Funkcjonalne:

- Są to pliki cookies ustawiane w kodzie aplikacji. Przechowują informacje o ostatnio oglądanych przez Użytkownika pozycjach w serwisie, ułatwiając nawigację Użytkownikowi.

- Umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika.

Użytkownik może zarządzać ustawieniami tych cookies, ale nieakceptowanie ich może oznaczać, że nie będzie możliwe korzystanie z niektórych funkcji serwisu.

c) Wydajnościowe:

- Pliki cookies przechowujące podsumowanie informacji o bieżącej zawartości koszyka Użytkownika, w celu wyświetlenia w nagłówku serwisu.

- Pliki cookies zbierające informacje o sposobie korzystania z serwisu przez Użytkownika, stron odwiedzanych przez Użytkownika, czasu korzystania ze stron serwisu, błędach serwisu. Te pliki cookies umożliwiają poprawianie działania serwisu.

Zaakceptowanie tych plików cookies jest niezbędne do korzystania z naszego serwisu, więc zablokowanie ich przez Użytkownika może spowodować, że serwis nie będzie poprawnie działał.

d) Związane z marketingiem i reklamowe:

- Umożliwiające dostarczanie Użytkownikowi treści reklamowych dostosowanych do jego zainteresowań oraz ograniczające liczbę wyświetleń danej reklamy, pozwalające mierzyć efektywność kampanii reklamowych.

- Pliki cookies zawierające identyfikator Użytkownika i jego sesji, wykorzystywane do zbierania danych statystycznych przez mechanizmy Google Analytics.

Dodatkowo WSiP umożliwia innym podmiotom wykorzystywanie mechanizmu cookies na stronie serwisu. Są to m. in. podmioty udostępniające tzw. wtyczki społecznościowe, w szczególności Facebook, Google. Używane przez te podmioty pliki cookies są niezależne od WSiP, a ich działanie regulują zasady tych podmiotów. Prosimy o zapoznanie się z zasadami dotyczącymi plików cookies stosowanymi przez te podmioty.

Użytkownik może zablokować lub usunąć pliki cookies pochodzące z serwisu lub innej strony internetowej poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Każda przeglądarka internetowa jest inna, dlatego Użytkownik winien sprawdzić możliwość zmiany ustawień plików cookies w zakładce “Pomoc” w swojej przeglądarce internetowej.

VII. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

WSIP zastrzega sobie prawo zmiany powyższej Polityki prywatności i cookies poprzez opublikowanie nowej Polityki prywatności i cookies na stronie internetowej.

Wszystkie zbierane za pośrednictwem niniejszego serwisu dane osobowe będą wykorzystywane zgodnie z zasadami niniejszej Polityki.

Bądź na bieżąco

Formy dostawy

Paczkomaty InPost Paczka w Ruchu DPD Poczta Polska DHL

Formy płatności

MasterCard VISA PayU

Powiadom o dostępności

X

Podaj adres e-mail na który mamy wysłać powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w sklepie.

Anuluj